Loading...

Success

→ Shoppingcart updated

Info

→ Shoppingcart updated

Success

Mail sent!

Error

Mail is not sent!

Error

Artikel niet meer op voorraad!

Error

Success

Success

Error

Woensdag 5 oktober 2016

Bekijk hier https://iwitness.email-provider.nl/web/hc1xfe4mcc/... de nieuwste versie van bodycam nieuws.

met alle laatste nieuwtjes en weetjes op het gebied van Body Worn Video.


Nederlands beveiligingsbedrijf primeurt met eigen I Witness bodycam

donderdag 8 september 2016 13:21 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Shield Security

"Preventieve oplossing bij dreigende escalaties"

Nederlands beveiligingsbedrijf primeurt met eigen I Witness bodycam

Shield Security & Services B.V. uit Amsterdam lanceert vandaag als eerste Nederlands beveiligingsbedrijf een eigen merk bodycam: de I Witness . Met deze bodycam kunnen bijvoorbeeld bij evenementen incidenten worden vastgelegd. Het product is bedoeld voor de professionele markt en biedt vooral een preventieve oplossing bij dreigende escalaties of incidenten.

Shield Security & Services heeft tien jaar lang geƫxperimenteerd met de bodycam. Dennis Massop, directeur van het bedrijf, ziet grote voordelen door het gebruik van de bodycam. "Als bezoekers van een evenement weten dat beveiligers een bodycam dragen, neemt het aantal geweldsincidenten af. Dat leert de praktijk. In de Verenigde Staten is veel ervaring opgedaan met de bodycam. Toen de politie daar bodycams ging dragen, nam het aantal geweldsincidenten met 73% af." Beveiligers hebben tot nu toe maar weinig hulpmiddelen tot hun beschikking om het werk goed, veilig en professioneel uit te voeren. De politie kan nog vaak terugvallen op wapenstok, pepperspray, vuurwapen of schild. Beveiligers hebben dat niet. Massop: "Voor (spoorweg) politie, conducteurs, bijzondere opsporingsambtenaren, stewards, baliemedewerkers en hulpverleners zal alleen al de inzet van de I Witness leiden tot een substantiƫle daling van incidenten, terwijl de opsporingskans van de plegers substantieel wordt verhoogd."

Meer zekerheden
De bodycam betekent dat een geweldsincident wordt vastgelegd. Dit biedt zekerheid en bewijsmateriaal voor zowel de drager van de I Witness als de burger. Massop: "Het aantal geweldsincidenten daalt waardoor er ook minder ziekteverzuim ontstaat bij overheid en bedrijven. Dit scheelt enorm in de kosten." De bodycam van Shield Security & Services is zeer compact, heeft een functies als GPS, WiFi, infrarood, pre-record en post-record.

De I Witness heeft een zeer eenvoudige bediening, is hufterproof en weegt slechts 110 gram. "Het is mijn overtuiging dat de bodycam de toekomst is en ik verwacht dat op zeer korte termijn al veel beveiligingsbedrijven de bodycam gaan inzetten", alsdus Massop. "Het biedt een preventieve oplossing voor een groot maatschappelijk probleem, namelijk het gevoel van onveiligheid. Daarnaast is het een veel economischer en slimmere oplossing voor de overheid en bedrijven dan aannemen van meer personeel alleen."6 sept 2016

Marokaanse politie gaat bodycam inzetten.

Leden van de Koninklijke Gendarmerie in Marokko hebben naast een nieuw uniform ook een bodycam gekregen.

De maatregel van de Marokkaanse veiligheidsdienst is om alle betrokken partijen te beschermen. Zoals bekend worden Marokkaanse burgers regelmatig geconfronteerd met onwelwillende agenten. Dat heeft als gevolg dat er conflicten ontstaan of dat men noodgedwongen smeergeld moet aftikken. De camera's, die constant moeten lopen, brengen uitkomst.

Verder is het ook de bedoeling dat de agenten een stukje bescherming krijgen. Vaak zijn zij het doelwit van geweld en zelfs moordpogingen door bestuurders die op hen inrijden. De Marokkaanse zender Al Aoula bezocht een post van de Gendarmerie bij Bouznika. Vooralsnog lijken zowel burgers als agenten blij met de camera's


Beveiligers op Schiphol zetten bodycams in.

Vanaf maandag 30 oktober 2015 worden door beveiligers op Schiphol bodycams ingezet om de overlast van taxironselaars aan te pakken. bodycams hebben een grote preventieve werking en leggen alle situaties beveiligd vast.

De verwachting is dat de inzet van de bodycams een positieve bijdrage gaat leveren aan het probleem.Steeds meer bodycams ingezet bij politie

De Amsterdamse politie gebruikt steeds vaker een bodycam. Een klein cameraatje dat op het lichaam van agenten bevestigd is dat alles wat ze doen vastlegt.

De VVD staat er volledig achter en wil bodycams vaker gaan inzetten, terwijl GroenLinks twijfels heeft en vragen gaat stellen aan de burgemeester. 'Zo zijn wij ook hun perspectief. Zo zien we ook waar zij mee te maken hebben. Wat er op hen afkomt, en waarom zij handelen zoals zij handelen', zegt VVD-raadslid Dilan Yesilgoz.

Veel vragen voor GroenLinks
GroenLinks is minder enthousiast. 'Op zich valt er wel wat voor te zeggen dat de politie bodycams draagt, al is het niet in de laatste plaats omdat we dan een beetje in de gaten kunnen houden hoe aanhoudingen nou lopen. Maar ik wil dan ook weten van de burgemeester hoe we met die gegevens omgaan. Hoe lang blijft dat nou bewaard, wordt dat opgeslagen, hoe gaat dat, wat zijn de regels met betrekking tot privacy als die filmpjes op internet worden gezet?' Vragen, vragen, vragen dus voor GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink.

Rotterdams voorbeeld
In Rotterdam wordt het publiceren op Youtube al een stuk grootser aangepakt, zoals in deze video van een achtervolging te zien is. Daarnaast worden daar vanaf aankomende week met hulp van de gemeente Rotterdam pizzakoeriers uitgerust met een bodycam om overvallers af te schrikken, iets wat van de VVD ook in Amsterdam mag gebeuren.do 01 okt 2015

Pizzakoeriers krijgen bodycams

Rotterdam

Bezorgers van maaltijden in Rotterdam worden vanaf volgende week uitgerust met bodycams, cameraatjes die op hun jas zijn bevestigd en opnamen maken van alles wat er gebeurt. De maatregel is volgens de NOS bedoeld om overvallers af te schrikken. Het project is een initiatief van de gemeente Rotterdam, die de stad op deze manier veiliger hoopt te maken. Rotterdam en New York Pizza betalen samen de kosten voor dit project. Als de pilot succesvol is, krijgen koeriers in andere delen van het land mogelijk ook een cameraatje.